The Fact About מדיטציה מיינדפולנס That No One Is Suggesting



כיצד האוויר או הרוח פוגשים את הגוף שלנו או חלק מסוים בזמן התרגול

התקשורת מבוססת בסופו של דבר על הקשבה והבנה בין שני הצדדים.

אם פעם רוב סוגי העבודות היו עבודות פיזיות ומול אנשים, ועבודה מול מחשב הייתה רק עבודה ל"חנונים" ביותר, היום כמות האנשים שלא עובדת מול מחשב הולכת וקטנה.

תרגולים: להתוודע לרווח שבין המחשבות (מדיטציה), מדיטציה בתנועה (יוגה תרפיה).

על הרצפה הייתה מונחת מחצלת דקה ומחוץ לחדר דלי עם מטאטא קטן ויעה. הסבירו לנו שהדלי נועד לעקרבים שנוהגים להיכנס למתחם – יש לטאטא אותם אל דלי בכדי לא לפגוע בהם ולאחר מכן לשחרר אותם בחוץ. הימים החלו בשעה ארבע לפנות בוקר. שעה מיוחדת במינה, נאמר לנו לאחר מכן, מכיוון שזוהי שעת ההתעוררות של הבודהה.

התוודעתי לסוד הגדול – גם את התודעה ניתן לאמן. זה מה שאני מלמדת היום, להיפתח לחיים שלווים, חיוניים ומסופקים דרך אימון הגוף והתודעה.

ספרו לי על פעילויות ומחקרים בתחום (אנחנו שולחים ניוזלטר אחת לחודש בערך)

חרדה היא תגובה שנוצרת בראש שלנו, עיבוד קוגניטיבי למצבים אמיתיים או מדומיינים. חרדה יכולה להתעורר לאור אירוע מלחיץ בודד כמו הופעה מול קהל, או להיות מתמשכת, למשל חרדה חברתית.

התמודדות עם כאבים כרוניים – איך מיינדפולנס יכול לעזור?

ככל שיותר כואב לנו, למשך זמן ארוך יותר, הכאב תופס יותר ויותר מקום בחיים שלנו. תשומת הלב נמשכת לכאב, לקשה, לשלילי, ואנחנו מצליחים פחות להתרכז, ולהיות פחות קשובים לסביבה. לכן, זה לא מפתיע שכאבים כרוניים גוררים איתם לא פעם תסמינים של דיכאון, מיינדפולנסa חרדה וסטרס. קשה לחיות עם כאבים ממושכים ויכולה להיות להם השפעה שלילית מובהקת על איכות החיים שלנו. כשכואב לנו אנחנו רוצים שזה יפסיק מיד, וכשהכאב ממשיך אנחנו מרגישים חסרי אונים ומתוסכלים.

כאשר אנחנו שמים לב ששיפוטיות עולה במהלך התרגול כמו "אני לא מצליח לתרגל", "אני לא עושה את זה טוב", "למה אני.

כלומר, תרגול מיינדפולנס מחזק את היכולת שלנו להיות בעלי הבית של התודעה שלנו על ידי חידוד המודעות למחשבות האוטומטיות. במקום להיות נתונים להשפעות החיצוניות, תרגול מיינדפולנס משיב לנו לפחות חלק מזכות הבחירה איך להרגיש ולחשוב.

התודעה האנושית פועלת כך, שפעמים רבות אנחנו לא ערים להתרחשויות היומיומיות ופועלים על ה"טייס האוטומטי".

חלק זה מאפשר לקורא כניסה לרוחב היריעה של התחום. הכותבים הם לילה קמחי, מורה ומתרגלת ותיקה בעמותת 'תובנה', גליה תנאי, דוד (שנטם) זוהר ויקיר קריצ'מן, חבריי לתוכנית לתרפיה מבוססת מיינדפולנס בבר אילן, ורוני ברגר וריקרדו טרש, חברי למרכז לחקר חינוך קשוב ואכפתי באוניברסיטת תל אביב. כולם מורים רבי ניסיון בתחומם ובהנחיית התרגול.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *